Årets Håndverkere 2019 (store byggefirmaer): «50 prosent mer effektivt nå»

Byggefirmaet Lindqvist & Engström har brukt Bygglet i mer enn fire år og Hampus Engström, eier og prosjektleder, beskriver hvordan det effektiviserer driften med 50 prosent.

Hampus beskriver hvordan helheten til Bygglet rundt forskjellige prosjektelementer er en styrke.

– Dette betyr at vi kan følge med på timeregistreringer, sjekke varekostnadene for et tidligere prosjekt og i tillegg lage og sende tilbud direkte ved et kundebesøk, sier Hampus.

Forbedret kommunikasjon

Dette mener Hampus gir en rekke fordeler. Han nevner også hvordan Bygglet forenkler kommunikasjonen mellom kunder, arbeidsledelsen og håndverkere.

– Våre håndverkere kan ringe kunder og kontaktpersoner direkte i systemet. De kan også raskt og enkelt få svar på hva som er inkludert i tilbudet for hvert enkelt prosjekt.

Han beskriver hvordan Bygglet også forbedrer betingelsene for å gjennomføre lønnsomme prosjekter.

– Da vi ikke brukte Bygglet, fikk jeg beskjed om hvordan bedriften hadde klart seg økonomisk på slutten av hvert år. Jeg måtte gjette hvordan prosjektene gikk i løpet av året. Nå kan jeg sjekke jevnlig og se nøyaktig hvordan det går i alle prosjekter fordi jeg får oversikt over registrerte timer og leverandørfakturaer. Dette betyr at jeg kan se hva som er mest lønnsomt, og har muligheten til å kontrollere virksomheten.

“Ansattes velvære øker”

Hampus anslår at bruken av Bygglet har gjort driften 50 prosent mer effektiv – og mener ikke at den har digitalisert bort den personlige kontakten.

– Det betyr heller at vi kan være mer effektive når vi møtes. For eksempel trenger ikke våre håndverkere bruke håndskrevne notater og oppbevare dem på et midlertidig kontor i bilen før de har kommet tilbake til kontoret der alt tradisjonelt ble ivaretatt.

Når alt det grunnleggende er på plass med full kontroll over alle prosjekter, tror jeg også at trivselen til de ansatte øker, avslutter han.