«Jeg tror ikke vi hadde vokst like mye uten Bygglet»

Fra papirkaos til ett heldigitalisert sikkerhetsarbeid. Her forteller Christina Gustafsson ved Masterservice om hvordan de lager risikoanalyser og egenkontroller direkte med funksjonen Skjemaer.

Masterservice er et fullserviceselskap innen sanering, riving og transport. Å gjennomføre risikoanalyser og egenkontroll en viktig del av de ansattes hverdag.

– I denne bransjen jobber du mye i prosjekter. Det flotte med Bygglet og Skjema-funksjonen er at vi kan samle risikoanalyser og egenkontroller direkte i det bestemte prosjektet. I tillegg kan du ha dem liggende i skyen, noe som er veldig bra for både sikkerhet og kvalitet, sier Christina Gustafsson.

I tillegg til at de ansatte får orden på originalene, tror Christina at funksjonen kan føre til et bedre arbeidsmiljø: skjemaene er lett tilgjengelige og er alltid på samme sted.

– Før vi brukte Bygglet hadde vi mye papir å holde styr på og det var større risiko for at noe ble borte. Som arbeidsgiver ønsker Masterservice at de ansatte skal ha et trygt arbeidsmiljø. Det gjør også våre kunder.

Hun fortsetter:

– Før var det mye jobb å få inn alt papiret. Med Skjemaer trenger du ikke spørre: “Hvor har du risikoanalysen din?”, men de ansatte kan fylle ut skjemaene i appen og signere ut prosjektet.

Digitalisering

Christina forteller at hvert prosjekt tidligere var i en plastmappe. Alle timerapporter, egenkontroller, risikoanalyser og fakturaer ble oppbevart i spesielle permer. De jobbet i flere forskjellige programmer, noe som resulterte i mye ekstraarbeid.

– Det var en kunde som viste oss Bygglet, han syntes det var så bra. Vi bestemte oss for å teste og vi har ikke angret!

Ved å administrere alt i Bygglet, mister du betydelig færre fakturaer og timer, sier Christina.

– Det har blitt mer fleksibelt, og vi sparer mye tid. Jeg tror ikke vi kunne vokst på samme måte uten Bygglet. Muligens hvis du har mange flere på kontoret, men det hadde ikke vært veldig økonomisk.