Slik tjener du 10 sydenturer mer hvert år

Du jobber og jobber og jobber … og likevel blir resultatet omtrent det samme som året før, og året før det. Vil du tjene mye mer penger på byggearbeidene dine?

Møt Morgan Hermansson.

Morgan er administrerende direktør og grunnlegger av Skogagården Bygg i Bollebygd. Han har 7 ansatte i sitt byggefirma, som i 2017 omsatte for 14 millioner svenske kroner. Morgan erkjenner uten tvil at han er “forkrøplet av data”.

– Det stemmer. Og jeg er nok ikke alene om det. Vi håndverkere har det i hendene, og derfor er vi stresset hele tiden, sier han. I lang tid hadde jeg problemer med å organisere ting og rydde opp i selskapet.

Kan jobbe ute en dag i uken

For 3 år siden begynte Morgan å bruke Bygglet. Han beskriver prosjektverktøyet som “veldig enkelt”, og forskjellen som “veldig stor”.

– Å få Bygglet er det beste jeg har gjort, faktisk. Det høres helt sikkert ut som store ord, men lytt: Ambisjonen min nå er å være ute og jobbe en dag hver uke, i stedet for å være på kontoret fem dager i uken. Det er flott, for da møter jeg folka som jobber for meg, og jeg kan bidra med mer penger også.

Fra Excel til enkelt

Med “mer penger” mener Morgan Hermansson så mye som 150 000 kroner i året. Dette er en avgjørende prosentandel av selskapets omsetning. Og det tilsvarer 10 sydenturer. Kan det virkelig være mulig, kun takket være et prosjektstyringsverktøy?

“For meg er det mulig,” sier Morgan. Tidligere jobbet jeg veldig grunnleggende med min egen mal i Excel, der jeg prøvde å få med alt. Det ble vanvittig rotete. Nå lager jeg skjemaer og fakturaer i Bygglet, og kombinerer det med regnskapssystemet. “Du vil vinne så mye tid med dette,” sier jeg til alle jeg anbefaler å starte med Bygglet.

Hva gjør du når du skaffer 150 000 kroner mer hvert år?